Waarom een QR-code op een NFC-visitekaartje?

Waarom een QR-code op een NFC-visitekaartje?

Is dat niet overbodig? Nee! Laten we deze combinatie eens onder de loep nemen en ontdekken waarom het zinvol kan zijn om zowel een NFC-chip als een QR-code te hebben op je visitekaartje. Kort gezegd: QR-codes zijn universeel en kunnen worden gescand door zo goed als ieder apparaat met een cameras. En een NFC-visitekaartje brengt extra professionele uitstraling met zich mee die niet haalbaar is met enkel een QR-code op je telefoon.


NFC-visitekaartje: Snel en Efficiënt

NFC staat voor Near Field Communication en stelt twee apparaten in staat om draadloos gegevens uit te wisselen over een korte afstand. Een NFC-visitekaartje maakt snel delen van contactinformatie mogelijk met slechts een simpele aanraking. Het grootste voordeel is het gemak; er is geen tussenkomst van een camera of een aparte app nodig. Houd je NFC-visitekaartje gewoon dichtbij een smartphone en voilà - de gegevens worden overgedragen.

Visitekaartje met QR-code: Universele Toegankelijkheid

QR-codes zijn overal. Ze vereisen een camera om te scannen en kunnen linken naar websites, contactinformatie, of vrijwel elk ander type digitale content. Hoewel het scannen van een QR-code een extra stap vereist in vergelijking met NFC, heeft dit één groot voordeel: universele compatibiliteit. Ondanks dat NFC momenteel door vrijwel alle moderne smartphones wordt ondersteund, kunnen er situaties zijn waarin NFC toch niet (goed) werkt. QR-codes daarentegen zijn universeel en kunnen worden gescand door zo goed als ieder apparaat met een camera, waaronder tablets en zelfs laptops.

Hier zijn er enkele specifieke redenen waarom je een QR-code zou willen toevoegen aan een NFC-visitekaartje:

Breder Bereik: NFC is misschien niet beschikbaar op alle apparaten, terwijl QR-codes vrijwel universeel toegankelijk zijn. Door een QR-code toe te voegen, vergroot je het bereik van mensen die je contactgegevens kunnen scannen.

Compatibiliteit met Niet-Smartphones: Sommige mensen hebben mogelijk geen smartphone met NFC-functionaliteit. Met een QR-code kunnen zelfs degenen met oudere of eenvoudigere telefoons nog steeds je informatie scannen.

Delen via Andere Apparaten: Naast smartphones kunnen QR-codes ook worden gescand door tablets en zelfs sommige digitale camera's. Dit geeft je de mogelijkheid om contactgegevens te delen met een breed scala aan apparaten.

Combinatie van NFC-technologie en QR-code voor Maximale Flexibiliteit

Het combineren van NFC-technologie en QR-codes op een visitekaartje biedt flexibiliteit als belangrijkste reden. Of iemand nu een smartphone heeft met NFC-mogelijkheden of een oud model dat alleen QR-codes ondersteunt, je contactgegevens snel delen blijft een feit. Bij NevoCard hebben gebruikers de unieke mogelijkheid om hun kaartje online te ontwerpen. Door zowel een NFC-chip als een QR-code op je visitekaartje te hebben, vergroot je je bereik naar een breder publiek. Of iemand nu beschikt over een smartphone met NFC-mogelijkheden of een oudere telefoon die alleen QR-codes ondersteunt, de mogelijkheid om snel contactgegevens te delen blijft behouden.

Waarom heeft men een NFC-visitekaartje nodig en niet gewoon een QR-code op zijn telefoon?

Een NFC-visitekaartje stelt je in staat om directe fysieke interactie te hebben met anderen. In plaats van alleen een QR-code te laten zien op je telefoon, kun je jouw visitekaartje fysiek aan iemand gebruiken en aan mensen laten zien. Dit creëert een tastbare connectie en kan persoonlijke indrukken versterken tijdens netwerkevenementen of vergaderingen. NFC-technologie maakt snelle toegang tot informatie mogelijk zonder dat je een app hoeft te openen of een foto hoeft te maken. Je hoeft alleen je telefoon tegen het visitekaartje te houden om informatie te ontvangen.

Het hebben van een NFC-visitekaartje kan een professionele en technologisch geavanceerde indruk maken op je contacten, wat gunstig kan zijn in zakelijke situaties.


Het combineren van NFC-technologie met een QR-code op een visitekaartje biedt een unieke combinatie van snelheid, efficiëntie en universele toegankelijkheid. Terwijl de NFC het delen van gegevens direct en moeiteloos maakt, zorgt de QR-code ervoor dat niemand wordt buitengesloten. Met platformen zoals NevoCard heb je de keuzevrijheid om zelf te kiezen wat het beste werkt voor jou en jouw netwerkbehoeften. Hoewel QR-codes handig zijn voor het delen van informatie, brengt een NFC-visitekaartje extra professionele uitstraling met zich mee die niet haalbaar is met enkel een QR-code op je telefoon. Dit kan vooral van onschatbare waarde zijn wanneer je frequent nieuwe potentiële klanten ontmoet en sterke zakelijke connecties wilt opbouwen. Het past zich aan aan verschillende situaties en publiekstypen.

Kies jouw digitale visitekaartje

NevoCard design

Digitaal visitekaartje volledig in jouw huisstijl.

44.99
39.99